3 - 0
10 september 2016
15:00

Referat: Bosnisk SK - Fagersta Södra IK

På lördagen åkte Södrakillarna till Västerås för match mot toppkonkurenten Bosnisk SK . Der var perfekt väder för fotboll och en fin inramning med mycket folk runt planen en riktig feststämning var det. När matchen började så tar ett heltaggat Bosniska tag i taktpinnen direkt och pressar Södra högt upp i plan, kändes som om fagerstakillarna blev tagna på sängen utav inledningen. efter den inledande anstormningen så vaskar södra fram ett par resultatlösa hörnor. Bosniska tar ledningen i den 21:a minuten efter att en Södraspelare tappat bollen på mittplan Bosniska lyfter in bollen mot Södras straffområde och anfallaren tar ner bollen och dunkar upp den i krysset bakom en chanslös Arman. ett mycket snyggt mål. I anfallet efter så är bosniska nära att uttöka sin ledning men avslutet utanför . Södra är ytterst nära att kvittera men Emil Zolteks nick stryker ribbans överkant. Emil får ytterligare en chans men nicken går strax över. Halvlekens sista chans får Bosniska som nickar mot mål där Arman får göra en jätteräddning. 1-0 i halvtid.

Södra åkte på en kalldusch i den 52:a minuten efter att Södra flyttat fram mycket folk i straffområdet på ett lång inkast så kontrar Bosniska i 2-0 efter att vunnit bollen i eget straffområde, anfallaren kommer fri med arman och lobbar in 2:an. det känns som att luften går ur Fagerstapojkarna. Södras chanser kommer på fasta situationer där Bosniskas storvuxna killar klarar det ganska enkelt. 3-0 kommer också på en kontring där Bosniska rullar upp Södras försvar detta sker i minut 82. Matchen slutar med en rättvis hemmaseger för BSK med 3-0..

Den här förlusten går inte att snacka bort utan Bosniska var bättre från första minut till sista, dem kom ut som retade tigrar och vann varenda närkamp mot ett konfunderat Södra. Södra skapade sina få chanser på fasta situationer men hade förtvivlat svårt att få till nåt ordnat spel. Nu gäller det för Södra att rycka upp sig till nästa Lördag då man möter Munktorp på bortaplan. Södra har fortfarande allt i egna händer i kampen om div 3.